Capacitate columbodrom : 1000 locuri.Primirea porumbeilor: 1 Martie – 15 Mai 2017.
Porumbeii trebuie obligatoriu sa poarte inele genealogice din 2017, indiferent de federatie.
In data de 1 Iunie va fi efectuata o inventariere a porumbeilor, iar porumbeii lipsa vor fi publicati pe site.
Porumbeii lipsa vor putea fi inlocuiti in anul 2018 ( sau in anul curent daca varsta o permite ).
Toti porumbeii vor fi cipati la primul antrenament, totodata li se va aplica un sticker alb peste inel, pentru a evita discutiile de vaforizare a unor porumbei sau crescatori. Columbodromul accepta testarea antidopping a diverislor porumbei ( testarea se face pe cheltuiala reclamantului ).
Columbodromul isi asuma responsabilitatea vaccinarii tuturor porumbeilor, cu vaccinuri contra Adeno-coli, paramixoviroza si salmoneloza.
Imbarcarea porumbeilor pentru etapele de antrenament sau concurs se va face in prezenta mai multor participanti ( poate participa oricine ).
Columbodromul isi rezerva dreptul de a modifica data antrenamentelor sau a etapelor de concurs in functie de conditiile meteo.
Antrenamentele se vor efectua treptat dupa cum urmeaza : 1×15, 1×30, 1×60, 1×100.
Crescatorii sunt obligati sa prezinte la columbodrom pedigree-ul si talonul porumbelului/ porumbeilor care au ramas dupa efectuarea etapei finale.
Licitatia porumbeilor va avea loc pe site-ul : www.columbofil.net Dupa desfasurarea licitatiei banii vor fi impartiti astfel: 40 % crescator; 40% columbodrom si 20 % www.columbofil.net.
Porumbeii care nu s-au licitat, pot fi cumparati in termen de 10 zile de la terminarea licitatiiei de catre crescator contra sumei de 100 ron.
Porumbeii care nu sunt cumparati de catre crescator, devin proprietatea columbodromului.