REGULAMENT 2022

ASOCIATIA COLUMBODROM DERBY-HORODNIC

 Columbodromul Derby Horodnic de Sus este afiliat la FCI !!!

Columbodrom Derby Horodnic de Sus are statut juridic si din aceasta cauza premiile vor fi impozitate conform legii statului Roman!

Columbodromul nu-si asuma responsabilitatea sa anunte fiecare crescator personal. Toti crescatorii sunt rugati sa citeasca regulamentul!!

Toti proprietarii sunt responsabili sa verifice numele si seriile porumbeilor sa fie corecte! Precum si in cazul unor activari (ex. Derby), trebuie sa verifice daca porumbeii care au dorit sa fie activati sunt trecuti corect ca nr de porumbei activati!

Prin predarea porumbeilor catre columbodrom, se preda si dreptul de proprietate in toate formele catre Columbodrom Derby Horodnic, acesta devenind proprietar de drept al acestora!!

Toti participantii isi asuma si au obligatia de a respecta regulamentul columbodromului dupa predarea porumbeilor.

Echipa este formata din 5+1 porumbei la 400 euro!
Premierea 2022:  100.000 EURO, calculata la 2500 de porumbei activati!
Pentru 2000 de porumbei activati, premierea v-a fi de 80.000 EURO!
In cazul in care nu v-om avea suficienti porumbei activati pentru premierea stabilita, v-a fi refacut calculul in functie de nr de porumbei activati!
50% din totalul de incasari v-a fi alocat pentru premiere!

Capacitate columbodrom : 3000 locuri, iar in caz ca va fi nevoie, capacitatea columbodromului se va extinde.

Primirea porumbeilor: 1 Martie – 30 Mai 2022.

La predarea porumbeilor catre columbodrom trebuie sa confirmati plata sau banii cash, nu se m-ai primesc porumbei pe datorii!!

Porumbeii trebuie obligatoriu sa poarte inele genealogice din 2022.

Tinand cont de toate scumpirile(hrana,antibiotice,taxa FCI s-a dublat la 2 euro, motorina…etc), noi nu v-om mari taxa de participare, ramane 80 de euro pentru un porumbel! 

Porumbeii pierduti pana la inventar (1 Iunie) vor fi inlocuiti in sezonul urmator! Asta se v-a aplica si in cazul unui accident, furt sau epidemie.. si in aceste cazuri porumbeii vor fi inlocuiti in urmatorul sezon!

Daca vor fi probleme cu porumbeii in perioada de carantina in cele 7 zile proprietarul v-a fi anuntat si porumbelul cu problema v-a fi inlocuit!

Toti porumbeii vor fi cipati la primirea in Columbodrom. Columbodromul accepta testarea antidopping a diversilor porumbei ( testarea se face pe cheltuiala reclamantului ).
Aveti obligativitatea de a vaccina porumbeii contra paramixovirozei cu minim 15 zile inainte de predarea porumbeilor catre columbodrom !

Dupa perioada colectarilor porumbeii vor fi revaccinati, rapel contra paramixovirozei!


Columbodromul isi asuma responsabilitatea vaccinarii tuturor porumbeilor, cu vaccin 
contra bolii puilor(Adeno-coli) si difterovariola.
Imbarcarea porumbeilor pentru etapele de antrenament sau concurs se va face in prezenta mai multor participanti ( poate participa oricine ).

Masina columbodromului este dotata cu sistem GPS si este omologata sanitar veterinar!

Columbodromul isi rezerva dreptul de a modifica data antrenamentelor sau a etapelor de concurs in functie de conditiile meteo.
Antrenamentele se vor efectua treptat dupa cum urmeaza : 1 x 10,  1×25, 1×45, 1×70, 1×100. Se vor mai organiza antrenamente si intre etape daca este necesar.

Clasamentul AS va reprezenta ceea ce scoate ceasul (DIN CELE 6 ETAPE) !!!

La aducerea porumbeilor in columbodrom, obgligatoriu ca porumbeii sa fie insotiti de taloane!!

Pedigreele porumbeilor trebuie aduse PANA LA IMBARCAREA PENTRU ETAPA FINALA!!! In caz contrar nu vor beneficia de premiere si nici de licitatia porumbeilor!


Porumbeii care nu s-au licitat pe site si columbodromul nu are alt cumparator la pretul pornirii licitatiei, pot fi cumparati in termen de
5 zile de la terminarea licitatiiei de catre crescator contra sumei de 150 Ron

Daca crescatorul nu isi cumpara porumbelul in termen de 5 zile, columbodromul poate vinde porumbelul fara a mai fi anuntat crescatorul!

Columbodromul isi rezerva dreptul de a scoate la licitatie porumbeii pe orice site din Romania sau din afara tarii.

Suma rezultata in urma vanzarii porumbeilor va fi impartita asttel:

40% crescator, 40% columbodrom si 20% site-ul de licitatii!

Porumbeii vor fi publicati pe site-ul de licitatie in functie de sosirile lor! Primii 20 de porumbei din finala si primii 10 As nu vor mai participa la alte etape si vor fi primii pe licitatie!

Preturi 2022:

Cursul valutar va fi calculat la zi.

80 euro – per porumbel. Minim 2 porumbei

Columbodromul isi rezerva dreptul de a-si selecta participantii.

PREMIEREA VA FI IMPOZITATA CONFORM LEGII STATULUI ROMAN!